Bize Ulaşın

B SINIFI EHLİYET

B Sınıfı Ehliyet
Otomobil hayali kuranlar öncelikle B sınıfı bir ehliyet alması gerekir. 18 yaşını bekleyen gençler veya ehliyet almak için para biriktiren yetişkinler ehliyet kursuna başvurduktan sonra artık hayalindeki ehliyete kavuşmak için haftalar sayar. Tüm sınavları başarıyla geçtikten sonra direksiyon sınavı zamanı gelmiştir. Bu sınavda heyecan yapmadan rahat bir şekilde sınavı geçtikten sonra aldığınız ehliyet ile birlikte hayalinizdeki araca sahip olup bu otomobili gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.
Otomobil sürmek için B sınıfı bir ehliyet sahibi olurken müşterilerin en doğru sürücü kursunu seçmesi gerekiyor. En iyi hizmetin verildiği bir kursu seçmek sınavlara daha iyi odaklanmayı ve sınavları daha iyi geçmeyi sağlar. Dumlupınar Sürücü Kursu tecrübeli çalışanları ile en doğru hizmeti sunmaya aday. Peki B sınıfı bir otomobil alırken bilinmesi gerekenler neler? Sizler için hazırladığımız bu konudan öğrenebilirsiniz.


B Sınıfı Ehliyet Nedir? Hangi Araçlar Kullanılır?
B sınıfı ehliyet, otomobil ve kamyonetlerin kullanıldığı bir ehliyet sınıfıdır. Bununla birlikte traktör, motorlu bisiklet ve motosikleti de kapsar. B sınıfı ehliyet alanlar ister manuel ister otomatik vites araç kullanabilir. Manuel vitesli araç için sınava katılanlar otomatik vitesli araç kullanabiliyorken otomatik vitesli araç ehliyetine sahip bir kişi manuel vitesli bir araç kullanamaz. Bunun için tekrar başvuru yapması gerekir. Bu da ekstra bir masraf sağlar.


B Sınıfı Ehliyet için Hangi Belgeler Gerekiyor?
Sürücü adayının B sınıfı bir ehliyet alması için başvuru esnasında nüfus cüzdanı fotokopisi, var ise eski sürücü belgesi fotokopisi, öğrenim durumu ile ilgili bir belge, 6 adet fotoğraf, sağlık raporu, kan grubu kartı, adli sicil kaydı beyanı, adres beyanı ve sözleşme gerekiyor. Sürücü kursuna gidildiğinde belgeler ile ilgili bazı açıklamalar yapacaklar. Bu belgeler tamamlandığında artık sürücü adayı olmak için hazırsınız.


B Sınıfı Ehliyet Alma Süreci Nasıl Devam Eder?
Eğer artık kayıt işlemini tamamlayıp bir sürücü adayı olduysanız bu aşamadan sonra ödemeler yapılır, gerektiğinde taksitlendirme imkanı sunulur. Sonrasında teorik eğitimlere katılım sağlanır. Teorik eğitimler verildikten sonra artık merkezi bir sınava girmeye hazırlanırsınız. Bu sınavda 50 soru sorulur. Sınavda 70 puanın üzerine çıkmak sınavı başarıyla geçmek demektir. Tüm bu sorular 1 saat içerisinde çözülmelidir.
Bununla birlikte direksiyon dersi de verilmektedir. Direksiyon dersinde ilk derste araç parçaları hakkında bilgi, sonrasında sürüş eğitimi verilir. Diğer derslerde pratik yaparak uygulamalı eğitim devam eder. Direksiyon sınavında eğitim sırasında yaptıklarınızdan sorumlu olursunuz.
Direksiyon sınavını geçmek trafik kazalarını azaltmak ve daha eğitimli sürücüleri trafiğe sokmak amacıyla eskiye oranla daha zor ve dikkat gerektiren bir iş olduğu için Kütahya ve İzmir ilinde bulunan sürücü kursumuza başvurarak en iyi eğitimleri almanız gerekiyor.